Снег са видео - бима (Фото)

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 06. јануар 2021. године Туризам Коментари

Туристичка понуда на екрану, испред Панораме,  (Фото: Д.Гагричић) Туристичка понуда на екрану, испред Панораме, (Фото: Д.Гагричић)

Поруке добродошлице и представљање туристичке пунуде на екрану и платоу испред хотела „Панорама“. Гостију више од очекивања, а снег нас, опет, изненадио.

На Златару је у дане новогодишњих и Божићних празника било далеко више гостију него што су их очекивали власници хотела, вила и апартмана. Посетиоци нису имали среће јер је снег променио календар и ред вожње, па је побегао у брда – изнад 1.300 метара висине. 

И док је снега  на Бабића Брду било тек за по коју грудву и то само у заладцима, висови планине - изнад  Превоја, па Булатовићи и Водена Пољана – купали су се у снежној белини. Нападао је овде, кажу, и до кољена или који центиметар ниже.

Гости Бабића Брда могли су да уживају у снежном амбијенту једино посматарајући на видео-биму фотографије и записе из минулих сезона. Заиста, атрактивни предели и добри снимци мамили су по који уздах.

Баре испред видео - бима и продавница сувенира Баре испред видео - бима и продавница сувенира

Новина у туристичкој понуди нашег краја  је оно што је  пракса у неким центрима  већ одавно - добродошлица са видео-бима. Ређају се атрактивне локације, бајковити предели, нижу бисери туристичке понуде краја. Међутим, чуде  натписи Спортско-туристички центар, кад  је ова  установа одавно укинута, те употреба латинице у низу записа и порука уз лого Туристичке организације „Златар“...?!

За посебну причу су оне локве (баре или лачине) испред видео-бима и кућица и тезги за предају сувенира и производа домаће радиности. И то баш на месту где се од пре 52 године, од како је отворена „Панорама“, дочекују и испраћају гости, срећу пријатељи, знанци и незнаци, намерници и домаћини...?!

И не чуди што су се чули коментари попут ових: „Да ли имају чизме за изнајмљивање“ или „Овде, изгледа, нема домаћина“... 

Тесно на паркингу - у дане новогодишњих празника Тесно на паркингу - у дане новогодишњих празника

Да нас је бели покривач, опет, изненадио потврђује чињеница да данима није чишћен снег до Водене Пољане, где је велики број гостију одлазио у шетњу  или водио децу на санкање и боравак по пропланцима планине. И на Бадњи дан су се појединци жалили да је очишћен узак део коловоза, да се тешко мимоилазило, па се одустајало од пута и тражио паркинг на Превоју или уз пут.

Очито,  због  „кратког паљења“- пропустуили смо прилику да многим гостима покажемо чари Водене Пољане и успутних терена, па Црвених вода, Голог брда,  да тако имамо бесплатну рекламу за причу коју се годинама папагајски понавља – да је тамо будућност туризма...?!

Дуго чекано чишћење пута - успон изнад Превоја Дуго чекано чишћење пута - успон изнад Превоја

На нашу рубрику „Снег омеђио Златар“ (објављену 3. јануара)  и тему о спорењима одакле почиње планина Златар - стигло је више реаговања. За ову прилику наводим два: један читалац пише и пита што се заборавља да Златар почиње у Бистрици, док група заљубљеника природе каже да планина почиње од Батровца и Аништа (иза цркве) и оних потока и пропланака на које се некада грађа из шуме извлачила „на влаци“...

Бели покривач само у висовима Златар Бели покривач само у висовима Златар

И једне и друге, као и оне што упућују замерке или се заклањају иза својих шифри, те тврде да „Златар није прележао дечје болести туризма“, позивам  да заоштре плајваз и изнесу аргументе „црно на бело“ ...Наравно, има  места и да се из свог угла проговори о квалитету или цени услуга, замеркама и похвалама гостију, градњи, чистоћи, те  кадровској ситуацији у овој грани... 

  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar sneg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.