Зимске чаролије у висовима Златара

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 04. јануар 2021. године Туризам Природа Коментари

Зимске радости - снега у изобиљу (снимио М. Гагричић) Зимске радости - снега у изобиљу (снимио М. Гагричић)

Ни данас није чишћен пут за Водену Пољану, али су малишани налазили забаву на ливадама изнад Превоја (1.300 метара висине).

Док су се у понедељак малишани на Бабића Брду и околини довијали да сакупе снега бар за коју грудву, а родитељи стрепели да се не уквасе у локвама или влажном снегу, њихови вршњаци су на ливади изнад Превоја, испод пута за Водену Пољану и срце Златара, уживали у играма на снегу.

Снег на Златару ( фото: М.Гагричић)

Овде је, на висини изнад  1.300 метара, на радост најмлађих, било тридесетак или који центиметара више снега, довољно за игре „герилаца“, прве бункере и  скровишта у белини међу четинарима.

Снег на Златару ( фото: М.Гагричић)

Снег који је пао током ноћи онемогућио је излазак уз успон према Воденој Пољани. Ни возачи џипови нису могли да савладају узбрдицу и снег, па су за десетине возила тражио паркинг крај асфалтног друма са Сјеницу, уз све оно што следује у таквим приликама (псовке  што се не могу написати, а већ знате кога су помињили). Неки су покушавали око поднева и да ангажују неку приватну машину за чишћење снега. 

Снег на Златару ( фото: М.Гагричић)

Ни претходног дана, на жалост, пут није чишћен, али се излазило и тешко мимоилазило. Посебно су били на муци возачи из равничарских крајева, који се нису усуђивали да скрену из колотрага.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar sneg vodena poljana


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.