Oбнављају школу за наставу у природи

glaszapadnesrbije.rs 30. децембар 2020. године Друштво Коментари

Овако ће изгледати обновљена школа у Бучју Овако ће изгледати обновљена школа у Бучју

Општина Прибој ће на пролеће добити јединствен турстички објекат – школу у природи.

У питању је реконструкција и пренамена објекта школе у Бучју, у туристички локалитет, ради промоције туристичких потенцијала Општине Прибој.

Након јавне набавке Министарства привреде, ових дана потписан је уговор са извођачем – фирмом „Ровчанин инжењеринг" из Пријепоља. Уговорена вредност: 32.789.119 динара без ПДВ, односно 39.346.942 динара са ПДВ. Финансијери су Министарство привреде и Општина Прибој.

Рок извођења радова је 90 календарских дана од дана увођења у посао.

Реконструкција подразумева: грађевинско-архитектонске и електромонтажне радове,као и радове на машинским инсталацијама, водоводној мрежи и фекалној канализацији.

Објекат школе у Бучју, фото: Општина Прибој Објекат школе у Бучју, фото: Општина Прибој

Некадашња основна школа у Бучју биће тако претворена у дечје одмаралиште и објекат за боравак у природи. Располагаће са око 60 лежајева, имаће кухињу-ресторан, теретану и учионице за наставу, а спољно уређење подразумеваће два терена за кошарку, терене за одбојку и мали фудбал, рекреативне справе за теретану на отвореном и игралиште за децу. Предвиђен је и паркинг простор и спољна расвета.

Поред организовања рекреативне наставе у природи, реконструисана школа у Бучју биће отворена и за туристе и љубитеље нетакнуте природе, јер се у близини налазе и предели изузетних одлика, као што су јединствен кањон Сутјеске или прелепа висораван Крњаче, који су повољни за слободно пењање и истраживање биодиверзитета.

ГЗС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priboj bučje škola u prirodi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.