Акција за изградњу вртића у Љубишу

zlatiborpress.rs 09. децембар 2020. године Друштво Коментари

Изградња вртића у Љубишу Фото.ЗлатиборПрес

За изградњу вртића у селу Љубиш почело је скупљање средстава посредством фондације „Новак Ђоковић“ у традиционалном пројекту кроз који се сваке године бирају места у Србији за отварање дечијих вртића.

Ове године у акцији под називом „Сезона даривања“ одабрана су села Љубиш у општини Чајетина и Вајска у општини Бач подељена у два тима. Акција је замишљена тако да људи који желе да помогну могу да бирају ком тиму ће послати донацију, са циљем да се вртићи изграде у оба села.

„Млади су родитељи у питању, а већина њих је незапослена. Чини ми се да би боравак њихове деце у вртићу доста значио да родитељи једноставно могу мало да се позабаве да имају сталне приходе јер већина људи овде нема сталних прихода. Сви људи добре воље могу нам помоћи да успемо у том циљу да се село одржи, да се не угасе школе као што је то случај у многим другим општинама,“ каже учитељица Нада Јоксимовић.

У представљању Љубиша у промотивним видео снимцима наводи се да је родно место Љубивоја Ршумовића, генијалца који је потекао из малог места, и да иако је општина Чајетина туристички развијена, села су раштркана а деца из Љубиша немају приступ квалитетном раном образовању јер су куће удаљене и по пет километара.

„Деци би значило дружење са другом децом, припрема за школу. Лакше би ушли у ту средину, лакше би се уклопили,“ каже мештанин села Миладин Чубраковић, отац четворо деце а Сретен Пећинар додаје: „Људи су овде добри, поштени, вредни, радни… Чист је ваздух, што би рекли, право је место за живот. Љубиш је незаменљив.“

Донације се могу извршити путем сајта фондације уз коришћење ознаке #IAmTeamLjubis, или слањем СМС поруке „Ljubis“ на 2205. Према подацима са сајта, до 7. децембра је за Љубиш прикупљено нешто више од шест хиљада евра, од 50 хиљада колико је потребно.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vrtić ljubiš izgradnja vrtića


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.