Хватање паса луталица у Пријепољу

glaszapadnesrbije.rs 28. новембар 2020. године Друштво Коментари

Фото: Општина Пријепоље и ПП Медиа Фото: Општина Пријепоље и ПП Медиа

У Пријепољу је успeшно обављена акција у којој је ухваћено 10 паса луталица, а који су угрожавали безбедност грађана. По извештају комуналног инспектора акција је протекла у складу са уговором уз мања негодовања појединих незадовољних грађана.

Сви грађани заинтересовани за третман ухваћених пасе да могу лично извршити контролу у предузећу Авенија из Врњачке Бање телефон 063578199, контакт особа Миомир Стевановић.

Након обављеног третмана и процене ветереинара грађани могу преузети свог љубимца уз надокмаду за чиповања , стерилизације и ветеринарске услуге.

„Пријепоље, а и већином и све општине у Србији имају проблем са псима луталицама, међутим, на жалост Пријепоље, можда и претендује у уједима паса, да ли на овакав или онакав начин. Тиме морамо да се позабавимо, јер пси луталице наносе огромне штете, како грађанима, тако и буџету општине Пријепоље", казао је Зоран Деспотовић, чалан општинског већа.

Он је истакао да се општинска власт позабавила тим решењем, скоро је и потписаан један меморандум, три општине Нова Варош, Прибој и Пријепоље за израду азила. То још увек траје, због дозвола, локације где би се морали имати комплетни услови везано за отварање такве једне установе.

„Расписали смо јавни позив и понуђач се јавио, то је Авенија мб из Београда, они имају азил у Врњачкој Бањи, потписан је 12.10, закључен је 13.11, јуче смо на сајту општине објавили да сви они који имају псе да их не пуштају. Имамо и одлуку о држању паса и мачака на територији општине Пријепоље, тога треба да се придржавамо, значи све оно што се нађе ван капије и није на повоцу, сматра се да је пас луталица", казао је Деспотовић.

Јуче је спроведена акција, хумано хватање паса луталица, евидентирају се превоз смештај и исхрана. Стручна тријажа ухваћених паса, стерилизација, лечење паразита, вакцинација против беснила, микрочиповање, обележавање паса и фото евидентирање.

„Чим се обележи пас са ушном маркицом, он ће бити за шест месеци поново бити ухваћен и враћен у азил да би се вакцинисао. Све је урађено по словгу закона. Ове акције ћемо и даље радити на територији општине Пријепоља док не израдимо прихватилиште, односно смештај паса луталица", закључио је Деспотовић.

Иначе, општина Пријепоље је од почетка године, само за штету насталу од уједа паса издвојила више од 60 милиона динара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje psi lutalice azil


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.