Донација медицинске опреме стигла из Турске у Пријепоље

glaszapadnesrbije.rs 08. новембар 2020. године Друштво Коментари

Донација вредна 30.000 еура стигла из Турске у Пријепоље, фото: РИНА Донација вредна 30.000 еура стигла из Турске у Пријепоље, фото: РИНА

Општина Пријепоље већ данима је жариште корона вируса у Златиборском округу, а број заражених, као и број суспектних пацијената константно се повећава. Због изузетно тешке епидемиолошке ситуације пријепољском здравству испоручена је донација вредна 30.000 еура, коју су послали донатори удружења "Босна Санџак" из Турске, са циљем да се олакша борба са корона вирусом.

"Помоћ је стигла у прави час. Ситуација је изузетно тешка, али можемо рећи и даље под контролом. Добили смо помоћ у виду хируршких маски, хигијенским средствима, медицинским и другим апаратима који ће помоћи у раду нашим медицинским радницима. Реч је о потрошном, а изузетно важном материјалу, тако да ова донација је од великог значаја за све нас", изјавила је др Оливера Ровачнин, заменица директора Дома здравља у Пријепољу.

Међутим, ово није прва оваква донација, јер у Пријепоље у доба епидемије корона вруса стигала велика помоћ и од Турско-српског пословног савета.

Olivera Rovčanin i Esad Hodžić - Prijepolje, foto: RINA

"Ради се о великој количини медицинске опреме, тако да ћемо је осим у здравственим расподелити и у школским и верским установама. Искрено се надамо да ћемо успети да се изборимо са овим невидљивим непријатељем и да донације више неће бити потребне, али сам сигуран да ће сви наши људи који живе широм Европе и света опет бити ту за нас, уколико дође до додатног погоршања ситуације", истакао је Есад Хоџић, заменик председника општине Пријепоље.

Због повећаног броја прегледа испред ковид амбуланте у Пријепољу постављена је и тенда, како би пацијенти који чекају на преглед били заштићени од кише.

ГЗС/ РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje pomoć turska bolnica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.