Васиљевић: Корона утицала и на инфраструктурне радове, напредујемо спорије али не одустајемо

glaszapadnesrbije.rs 06. новембар 2020. године Друштво Коментари

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС

Радови на изградњи стадиона за висинске припреме у срцу Златара се настављају и тренутно је у току постављање травнатог бусена, казао је за Глас западне Србије председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

“Завршена је прва фаза радова која је коштала 30 милиона динара, средства у износу од 20 милиона определило је Министарство туризма, трговине и телекомуникација, док је преостала средства обезбедила локална самоуправа. За другу фазу која је у току, Општина је ребалансом буџета издвојила 15 милиона динара”, истиче први човек општине.

Према његовим речима, у другој фази је предвиђено постављање хидрантске мреже, ограде, расвете и голова.

“Епидемија корона вирусом је умногоме успорила извођење радова, али с обзиром да се због ове ситуације неће одржати МОСИ нема потребе да се жури са завршетком овог пројекта, најважније је да све што се уради буде квалитетно”, закључио је Васиљевић.

Што се тиче осталих инфраструктурних радова најзначајнији је пројекат изградње пута од Нове Вароши до центра Златара чији завршетак планиран идуће године, када ће се урадити и кружни ток на Браношевцу.

“Ово је најскупљи пројекат у нововарошкој општини за који до сада није било могуће обезбедити довољно новца. На нашу иницијативу Влада Републике Србије је одобрила средства у износу од милион евра”, прича Васиљевић.

Први човек општине Нова Варош истиче да је реч о потпуно новом путу у дужини од једног километра, ширине седам метара, који ће од Браношевца ићи кроз насеља Шанац, Милановац и Бабића Брдо, али и да је завршетак успорен такође због актуелне епидемиолошке ситуације.

Васиљевић је најавио и наставак радова на путним правцима у сеоским подручјима, а најкритичнији засеоци у месним заједницама Негбина, Бела Река, Божетићи и Бистрица, добиће нове метре асфалтног пута.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar putevi izgradnja stadiona vasiljević


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.