У кривинама према Златару пола километра асфалта

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 03. новембар 2020. године Друштво Коментари

Асфалт на деоници од Браношевца до Милановца Асфалт на деоници од Браношевца до Милановца (Д. Гагричић)

Коловоз широк седам, а пешачка стаза два метра. Од идуће недеље семафор се сели на деоницу изнад насеља Махала.

Радници  погона ужичких „Путева“ јутрос су започели асфалтирање леве коловозне траке златарског пута, на деоници од  пола километра – од  стадиона Браношевац до Милановца (и трафостанице).

Лепо време иде на руку путарима Лепо време иде на руку путарима

Овде су окончани земљани и армирачко-бетонски радови на проширењу коловоза на седам, а у кривинама и на  осам метара, док је с десне, доње траке, изграђена пешачка стаза  од два метра. Носећи слој асфалта је дебљине шест центиметара, док ће завршни бити урађен идуће године. За који дан нова деоница добиће расвету и ограду.

Пут - Златар Уз кривине изнад града, пешачка стаза

Руководилац радова, инжењер  Адмир Пурковић, очекује да се  данас угради 350 тона асфалта, а да се неопходне „ситнице“ окончају до краја недеље и семафор премести на деоницу изнад насеља Махала. Већ је почела изградња потпорног зида  испод кућа на Милановцу, у који треба да се угради 300 кубика камена, док ће терасе (кампаде) бити дугачке 70 метара. Путари обећавају наставак радова док их не отерају временске неприлике.

Пола пута на бетонској тераси Пола пута на бетонској тераси

Први слој асфалта од шест центиметара Први слој асфалта од шест центиметара

Потпорни зид на Милановцу Потпорни зид на Милановцу

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar put


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.