Условно забрањени летови изнад Увца, Трешњице и Милешевке – постоји неколико изузетака

glaszapadnesrbije.rs 27. октобар 2020. године Друштво Коментари

Меандри реке Увац Меандри реке Увац (фото: zlatarinfo.rs)

Директорат цивилног ваздухопловства одредио је условно забрањене зоне летења Увац, Трешњица и Милешевка па цивилни ваздухоплови и беспилотне летилице тамо неће летети без документа издатог по прописима о заштити природе, наводи се у наредби која је објављена у "Службеном гласнику".

Документом су одређене хоризонталне границе ова три дела ваздушног простора, а вертикална граница је 2.100 метара надморске висине.

Летење цивилних ваздухоплова, укључујући и беспилотне ваздухоплове, у зонама дозвољено је само ако је оператер ваздухоплова прибавио одобрење за лет које издаје Директорат, наводи се у Наредби.

Услови да се одобрење добије су да је управљач заштићеног подручја дао сагласност за лет у складу са законом којим се уређује заштита природе.

Наредба се, како је наведено, не примењује на ваздухоплове у стању нужде, оне који обављају хитан медицински превоз, укључене у гашење пожара, трагање или спасавање, као и када се цивилни ваздухоплов користи за потребе министарстава унутрашњих послова или одбране.

Танјуг / ГЗС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

uvac milesevka zabrana letova trešnjica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.