Млади дрвосеча из Бродарева погинуо у шуми

ppmedia.rs 21. октобар 2020. године Друштво Коментари

Ilustracija, foto: PZZP Ilustracija, foto: PZZP

Бродарево – Екипа хитне помоћи из Пријепоља у недељу поподне могла је само да констатује смрт 21-годишњег С. Х. из Бродарева на кога је, док је са колегама секао стабла у једној шуми у селу Милаковићи, пала огромна буква.

Несрећа се догодила у недељу нешто после 15 сати на тешко приступачном терену 13 километара од Бродарева.

Са двојицом колега из фирме која се бави експлоатацијом и прерадом дрвета, С. Х. се прекјуче обрео у Милаковићима. Посао им је био, испричао је  познаниник несрећног младића, да у државној шуми посеку и извуку дрвеће које се од своје тежине нагело и извалило из корења. Због захтевности посла и терена у Милаковиће су дошли са тегљачем и булдожером који је крчио терен до шуме предвиђене за сечу.

После неко посечених стабала дошао је ред и на једну огромну букву – испоставило се по Е. Х. кобну – пречника 70 центиметара која се налазила на стрмини изнад потока.

– Због дебљине букве С. Х. је морао да јој прилази са свих страна да је сече. При крају задњег реза, док се очекивало да дрво падне на једну страну, оно се окренуло и пало на другу, право на дрвосечу и притисла га. Буква је била висока преко 20 метара, није имао никакве шансе да јој умакне – каже саговорник Блица.

С. Х. је добио ударац у главу усред кога је преминуо на лицу места. Надајући се да је још увек жив његове колеге су покушале му пруже помоћ и да га извуку испод стабла, али оно је било тешко да би га померили. Kако су касније испричали, Е. Х. је у тренутку само нестао испод дрвета.

У међувремену су позвали хитну помоћ која је Милаковиће пристигла из 40 километара удаљеног Пријепоља, али која ништа није могла да учини. Увиђај у шуми у Милаковићима трајао је до касних вечерњих сати када је тело С. Х. пребачено у болницу у Пријепоље. Лекари су констатовали да је младић из Бродарева услед ударца букве у главу задобио прелом кичмених пршљенова и да других повреда нема, али је надлжено тужилаштво ипак предложило обдукцију.

Три године је радио у фирми за експлоатацију и прераду дрвета, која покрива читав рејон Бродарева и којој поверавају најтеже послове око сечења и извлачења дрвећа. Био је добар, вредан и јако васпитан момак. Од тешког динара који је зарађивао издржавао је оца и болесну мајку. Нико не верује да више нема. Туга, сви смо у шоку – каже познаник С. Х.

Извор: Блиц

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

drvoseča poginuo u šumi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.