Опрез, вребају рупе и локве!

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 15. август 2020. године Друштво Коментари

Немар и нерад - одрон сузио коловоз код пропуста на путу у Злошници (Фото: Д. Гагричић) Немар и нерад - одрон сузио коловоз код пропуста на путу у Злошници (Фото: Д. Гагричић)

Због неочишћених ригола - потоци теку путем низ увачке стране према брани ХЕ „Увац“. Код незавршеног пропуста у Злошници сужен коловоз, ничим није обележено опасно место...?! Грађани траже информацију о стању саобраћајница и одговорност.

Невреме недељама нема милости, киша често сипа као из кабла и доноси велике штете, у првом реду пољопривредницима, а отежано је извлачење грађе из шума, као и грађевински радови и други послови. Бујице у врлетима узимају данак  на  општинским, сеоским и шумским путевима, поготову тамо где је лоша подлога, а оштећују и асфалтне путеве,  у првом реду оне без канала или на успонима.

Због учесталих падавина угрожена је безбедност  јер  на бројним деоницама возаче вребају рупе, локве, одрони, наноси, прети камење са косина... Половина је августа, а још нису покрпљене рупе на путевима, које возачи не виде од воде или не могу да их избегну.

Нема села из ког не стижу вапаји за који камион тампона и поправке оштећења макадамских путева. Највише замерки ових дана упућују бројни посетиоци Резервата природе „Увац“, као и путници  и возачи на стање пута Нова Варош - Растоке – Божетићи – Штитково – Ивањица. Путем којим свакодневно пролази река туриста - у дане олујних киша теку потоци  с једне на другу страну коловоза  од Тољића усека у Комаранима  до Растока, као и са друге стране језера, често се  не виде рупе, оштећења и нането камење, па возачи богораде... Очигледно је да риголе нису очишћене, а воду нико да одврати на падине и у камењар.

Прилике у овој области и бригу о саобраћајницама најбоље, можда, илуструју ове две фотографије из Злошнице, на путу према Растокама. Док ове слике стигну пред читаоце, можда се под товаром и гумама  камиона  и одрони део асфалта који је напукао и замакне у рупу незавршеног пропуста. Овде годинама немар задаје невоље возачима јер није регуилисан поток бујичар што долази испод  Бабића Брду, пропуст је готово затворен,  излива се вода из риголе, долази кишница низ коловоз...

Брука - належни жмуре и право је чудо како није дошло до несреће? Брука - надлежни жмуре и право је чудо како није дошло до несреће?

Право је чудо да овде није било несреће, а просто је невероватно како надлежни жмуре на све ово и не обележе сужен коловоз и опасно место...?! Некад смо, ако се не варам, имали мештане путаре и инспектора за путеве, писале се пријаве, подсећали задужени за безбедност саобраћаја  и локална власт да се баве својим послом...?!!

Хоће ли нам и у овом случају корона бити изговор...!? И да ли видимо како се то ради у другим срединама...??!? И колико је само ружних слика минулих дана отишло у свет...?

Траже анализу и мере  

Путнике и власнике возила не занимају разлози кашњења поправки или лоше урађеног, већ безбедност на друмовима. Зато и траже  од локалне управе  да се пред одборницима  Скупштине општине и на  дневном реду будућег Општинског већа што пре нађе информација о стању саобраћајница и мерама за одржавање. Други помињу и опширну анализу о путној привреди, имајући у виду мршаву грађевинску сезону, прекиде радова или нека неиспуњена обећања последњих година... 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

putevi zlošnica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.