Уведена ванредна ситуација и у Новој Вароши

ppmedia.rs 07. јул 2020. године Друштво Коментари

Нова Варош, фото: Златаринфо Фото: zlatarinfo.rs

Штаб за ванредне ситуације општине Нова Варош је прогласио ванредну ситуацију на територији целе општине због ширења заразне болести COVID -19 изазване вирусом SARS-CoV -2.

Како би заштитили становништво, даном ступања на снагу акта о проглашењу ванредне ситуације примењиваће се посебне мере заштите од заразне болести. Забрањује се окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите.

У Новој Вароши ће од сутра бити обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору и поштовање физичке дистанце од два метра. Забрањено је организовање музичких и забавних манифестација, прослава или породичних окупљања.Такође, затварају се и сви базени и велнес центри, док се радно време кафића ограничава се на период од 7 часова ујутру до 20 часова, а број особа у угоститељским објектима ограничава се тако да за једним столом не могу седети више од два лица.

У јавном и такси превозу такође је прописано обавезно ношење заштитних маски.

Од како је половином марта у Србији проглашена епидемија због вируса COVID 19 у Новој Вароши је забележено 46 случајева инфекције новим вирусом. Међутим, податак који забрињава житеље те општине јесте да је чак 21 случај заразе забележен током последњих седам дана.

Директор Дома здравља доктор Бранко Поповић, уверава да упркос незавидним бројкама, које од почетка јула стижу из ужичког Завода за јавно здравље, грађани немају разлога за паником. Поповић каже да се у две ковид амбулате са повишеном температуром и респираторним проблемима током последњих седам дана јављало у просеку по 70 пацијената, док је на изолационом одељењу, збринуо 25 пацијената.

Што се тиче заштитне опреме, Поповић тврди да болница за сада располаже довољним количинама.

– Држава Србија, односно Влада Србије и Министарство здравља као и ЗЦ Ужице обезбеђује свакодневно у довољним количинама лекове, санитетски материјиал, средства за дезинфекцију као и личну заштитну опрему. Све оно што је неопходно за нормално функционисање у тепкој ситуацији ми имамо – наглашава Бранко.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vanredna situacija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.