Суду у Пријепољу поднет захтев за укидање притвора жени осумњиченој за изазивање пожара у Суводолу

ppmedia.rs 07. јун 2020. године Друштво Коментари

Мистериозни пожари у Пријепољу Фото: (ppmedia.rs A. Ровчанин)

Пријепоље – Kоса Томашевић налази се више од 20 дана у притвору због сумње да је изазивала пожаре у својој кући, затим у кући брата близанца Жељка Обрадовића, и још једној комшијској кући у пријепољском насељу Суводо.

Kосин бранилац адвокат Амел Балтић, поднео је Основном суду у Пријепољу предлог за укидање притвора. Балтић сматра да су стекли сви законски услови да се укине притвор, јер су оба основа по којима јој је одређен притвор престала – опасност од понављања дела и могућност утицања на сведоке.

– Још 1. јуна саслушано је тринаест сведока, а међу њима сви они ради чијег евентуалног утицаја је одређен притвор, односно сви они који су Решењем о притвору дословце набројани. Други основ за притвор опасност од понављања дела више не стоји, јер од како је Kоса у притвору а деца измештена из њеног дома у пет наврата је долазило до истоветних пожара на местима где су деца боравила. О свему томе ја као бранилац сам обавестио тужилаштво, али они ћуте – наводи за пријепољски портал „ПП Медиа“ адвокат Амел Балтић.

Иначе, одбрана је поднела предлог за укидање притвора, у уторак 2. јуна, међутим Суд још увек није донео одлуку по том предлогу, а према мишљењу правника морао је донети, па било да предлог одбије или притвор укине.

Половином маја, када је Kоса лишена слободе под сумњом да је изазивала пожаре мештани насеља Суводо били су благо речено у правом шоку. Ипак, у њену невиност верују од првог дана, сумњу да жена невина чами у тамници, додатно је подгрејало сазнање да су двојица дечака, која су до Kосиног хапшња боравила код ње, изазвала истовенте пожаре у Лазаревцу, у кући у којој су били смештени.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje požar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.