Немачка компанија отвара погон у Ивањици

glaszapadnesrbije.rs 23. мај 2020. године Друштво Коментари

Почела монтажа машина, фото: Инфо лига Почела монтажа машина, фото: Инфо лига

Стигле прве машине, очекује се пријем 120 радника, а у трогодишњем плану и 35о запослених.

Нови погон водеће немачка компанија за прераду метала „Köning metall” почиње са радом у Ивањици у простору фабрике “Дарекс” на Сењаку. Прве машине су стигле, а наредних дана очекује се пријем радника. Посао ће у првој фази добити око 120 људи, а трогодишњим планом обухваћено је запошљавање 350 радника.

„Фирма постоји 120 година, као породична компанија, а има пословнице у целом свету. Први погон у Србији отварамо у Ивањици, Србија је постала врло атрактивно тржиште, а за нас је посебно важно то што много наших купаца такође долази у Србију. Ивањицу смо одабрали на предлог државе, а нама је одговарала због инфраструктуре, али и флексибилности и брзине локалне самоуправе која нам је омогућила све потребно да што пре почнемо да радимо”, казао је за Инфо лигу, заступник за балканске фирме ове немачке компаније Милан Вуковић.

Он је истакао да је у питању производња делова за аутомобилску индустрију и то претежно делови за ауспух системе већине реномираних произвођача.

“Кренули смо са пробном производњом на три машине, у току су разговори са кандидатима који су се јављали на наш конкурс и очекује се постепен раст производње и запошљавања. У договору са власником овог простора резервисали смо још 10 хиљада квадрата простора, што значи да ће овдашњи погон бити највећа фирма ван Немачке”, истиче Вуковић.

Инфо лига / Глас западне Србије

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ivanjica pogon nemačka kompanija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.