Прибој: Стиже брдско-планински батаљон

ppmedia.rs 22. мај 2020. године Друштво Коментари

Начелник Генералштаба војске Србије (ppmedia.rs (A. Ровчанин))

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао део јединица у Златиборском округу ...

Генерал Мојсиловић је обилазак започео у Прибоју, где је са председником општине Лазаром Рвовићем разговарао о стварању услова за размештај брдско-планинског батаљона.

На састанку је оцењено да ће, осим развоја способности за извођење борбених дејстава у брдско-планинским условима, због чега се формира ова јединица, повратак Војске Србије у Прибој допринети и економском развоју целог краја кроз запошљавање више стотина младих у новоформираном батаљону.

У наставку, начелник Генералштаба је обишао једну од јединица Централне логистичке базе на Тари, где је сагледао складишне капацитете и остварио непосредан увид у организацију рада и услове у којима припадници јединице реализују задатке.

Генерал Мојсиловић је истакао да су послови које обављају логистички органи и јединице од суштинског значаја за успешну реализацију задатака из све три мисије Војске Србије и похвалио припаднике Централне логистичке базе, који су својим ангажовањем током ванредног стања, иако у јавности не толико примећени, дали изузетан допринос успешној борби са коронавирусом.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priboj bataljon


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.