У Бучју код Прибоја градиће се школа за наставу у природи

ppmedia.rs 20. мај 2020. године Друштво Коментари

Бучје - школа

Општина Прибој на јесен ће добити јединствен туристички објекат – школу у природи. Министарство привреде расписало је тендер за реконструкцију и пренамену објекта школе у Бучју у туристички локалитет, ради промоције туристичких потенцијала Општине.

Kако је за еKапију изјавио Вељко Бојовић из Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, некадашња основна школа биће претворена у дечје одмаралиште и објекат за боравак у природи.

-Објекат ће имати капацитет од око 60 лежајева, кухињу-ресторан, теретану и учионице за наставу, а спољно уређење подразумеваће два терена за кошарку, терене за одбојку и мали фудбал, рекреативне справе за теретану на отвореном и игралиште за млађу децу – наводи Бојовић.

Садашњи изглед школе у Бучју Садашњи изглед школе у Бучју

Према његовим речима, првобитна намена објекта је дечје одмаралиште за организовање рекреативне наставе у природи, али ће бити отворен и за туристе и љубитеље нетакнуте природе.

-Објекат ће бити идеалан и за планинарска друштва због амбијента у којем се налази. Предели изузетних одлика као што су кањон Сутјеске и близина висоравни Kрњача повољни су за слободно пењање и истраживање биодиверзитета – истиче Бојовић.

Бучје - школа

Инвестиција је вредна 32 милиона динара без ПДВ-а а финансијери су Министарство привреде и Општина Прибој. Пројекат за извођење радова израдила је фирма Архи-Дом пројект из Прибоја, а инвеститор је локална самоуправа. Идејно решење урадила је архитекта Милица Стојимировић из Београда.

Бучје - школа

Kако је наведено у тендерској документацији, спратност будућег објекта је Су+Пр+Сп+Пк, а имаће камене зидове. Предвиђен је и паркинг простор и спољна расвета.

По речима Бојовића, одмаралиште ће бити завршено до новембра ове године.

Екапија и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

škola bučje škola u prirodi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.