Kоса у притвору, дечаци "на посматрању" у Београду: Пожари у Пријепољу престали, мистерија остала

ppmedia.rs 19. мај 2020. године Друштво Коментари

Kосин супруг Зоран (лево) и брат Марко Kосин супруг Зоран (лево) и брат Марко (ppmedia.rs (A. Ровчанин))

Мистериозни пожари који су се дешавали готово свакодневно, током последња два месеца, у пријепољском насељу Суводо, са хапшењем Kосе Томашевић (57) – престали су. Житељи овог насеља верују у Kосину невиност, иако се она налази у притвору.

Сумњу да жена невина чами у тамници, додатно је подгрејало сазнање да су двојица малолетних дечака, која су до Kосиног хапшења живела код ње у оквиру хранитељске породице, изазвала неколико готово истоветних пожара у Лазаревцу, у домаћинству у којем су смештена.

– Током викенда позвали су ме из Центра за социјални рад у Лазаревцу и рекли ми да су дечаци изазвали три пожара. Они сумњају да су деца изазвала мистериозне пожаре у Пријепољу. Сазнао сам да су дечаци послати у Београд на “посматрање”. Убеђен сам да моја супруга није кривац за пожаре у нашој кући, као и у домовима наше родбине – прича Зоран Томашевић, супруг осумњичене.

Ипак, ни то није био довољан разлог, да надлежни државни органи поверују у невиност жене, да није подметала пожаре у својој кући, као и у дому свог брата близанца и једног рођака, те се она налази и даље у притвору који јој је одредио суд у Пријепољу, на предлог тужилаштва.

Међутим, мистерија на који начин је долазило до ватре и даље траје. Kоси је одређен притвор у трајању од 30 дана. Супруг Зоран је казао да је његовој жени била нуђена нагодба о признању кривице, уз условну и новчану казну, међутим она то није прихватила јер сматра да је невина и да ће то доказати на суду, па је након те одлуке очекује легални парнични поступак.

У пријепољском насељу Суводо, мистериозни пожари дешавали су се већ месецима, када су упркос искљученој електричној инсталацији горели штекери и кућни апарати у кући Зорана Томашевића, Жељка Обрадовића који је Kосин рођени брат, и у још једној комшијској кући. Зоран је сумњао да до пожара долази због квара на електромрежи или због неисправног уземљења на прузи Београд – Бар, која пролази свега тридесетак метара од његове куће. Са друге стране, његове наводе одбацили су стручњаци из “Железница Србије” као из Електродистрибуције, који су извршили неопходна мерања и установили да је људски фактор искључиви кривац за појаву ватре.

Новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

požar gore kuće


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.