Бајина Башта бира најлепши ћирилични рукопис

glaszapadnesrbije.rs 12. мај 2020. године Друштво Коментари

Лого

Манифестација Ћирилична баштина одржава се од 22. до 24. маја, али имајући у виду специфичне околности због епидемије вируса корона, програм и активности током манифестације биће томе прилагођени.

Друга по реду манифестација Ћирилична баштина У Бајиној Башти биће организована. Један од сегмената манифестације је и интернет акција „Ћирилица у срцу“ којом се промовише ћирилички краснопис.

Организатори Ћириличне баштине позивају све заинтересоване да својим ћириличким рукописом напишу омиљени стих, изреку, цитат и слично, потом то фотографишу и пошаљу на Фејсбук страницу Ћирилична баштина или на е-пошту: cirilicnabastina@gmail.com

Аутори три рукописа који буду имали највише свиђања на Фејсбук страници освојиће пригодне поклоне, а фотографије тих радова биће изложене у оквиру програма друге Ћириличне баштине.

Гласања на Фејсбук страници ће бити организовано до среде, 20. маја када ће се у 20 часова направити пресек свиђања за сваки рукопис.

ГЗС / Дрина Инфо

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ćirilica ćirilična baština


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.