Породица Томашевић остала без крова над главом, три мистериозна пожара за само месец дана

glaszapadnesrbije.rs 09. мај 2020. године Друштво Коментари

Кућа Томашевића гори скоро сваки дан, фото: РИНА Кућа Томашевића гори скоро сваки дан, фото: РИНА

Кућа породице Томашевић у пријепољском насељу Суводо, већ месецима је права темпирана бомба. Од почетка године, из непознатих разлога почела је да пуца прво водоводна па затим и електрична инсталација. Пожар у појединим деловима куће сада избија и неколико пута на дан.

„У јануару су нам се запалили бојлери и сви други уређаји, то само крене одједном да гори. Долазили су бројни стручњаци, проверавали и нико не зна о чему се ради“, каже за РИНУ, Зоран Томашевић.

Пожари уништили унутрашњост куће, фото: РИНА Пожари уништили унутрашњост куће, фото: РИНА

Након тог првог пожара који се догодио под нејасним условима Томашевићи више нису смели мирно заспати у својој кући. Како би се спречиле нове хаварије, струја у овом домаћинству је комплетно искључена док се не нађе прави узрок и не реши ово питање. Међутим, то није спречило ватрену стихију – кућа је поново горела!

„У кући уопште немамо струје, али средином априла поново је из чиста мира букнуо пожар. Са мном и супругом Жељаном, живи двоје деце од 13 и 14 година, ми смо им хранитељи и њихова дечија соба тотално је разорена у том пожару. Ништа није остало, једва смо извукли живу главу. Овде нема никаквог напона, једино што би могло можда да буде узрок јесу уземљења на железници која се налазе у близини, једино одатле ова струја ако долази и пали нам ово што смо годинама тешком муком градили“, прича Зоран са сузама у очима.

У кући нема струје, али и даље - гори, фото: РИНА У кући нема струје, али и даље - гори, фото: РИНА

Крајем априла на овој кући урађена је потпуно нова електрична инсталација, али уплашени Томашевићи нису смели да је пусте док се све не испита, пошто им је живот сваки дан угрожен. Показало се да је то била добра одлука јер је ових дана поново горело и то неколико пута.

„Ово је катастрофа која се речима не може описати. Замислите да седите у мраку са децом и само чујете и осетите да гори део куће. Ми успемо да угасимо то, поново седнемо и опет почиње да гори, из штекера само избија ватра“, рекла је Жељана Томашевић.

Томашевићи морали да се иселе из свог дома док се проблем не реши, фото: РИНА Томашевићи морали да се иселе из свог дома док се проблем не реши, фото: РИНА

Пошто њихова скромна кућа више није безбедно место за живот, Зоран сада спава у летњој кухињи која се налази поред, а Жељана је са децом прешла да живи код брата. У њихово двориште стигао је и дежурни ватрогасац који је ту да помогне члановима ове породице, за које је пожар – ружна свакодневица.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

požar kuca izgorela kuća


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.