Око 1700 Прибојаца од понедељка "на слободи"

ppmedia.rs 14. април 2020. године Друштво Коментари

Након истека самоизолације улице у Прибоју пуне шетача, Након истека самоизолације улице у Прибоју пуне шетача, (foto: ppmedia.rs (A. Ровчанин))

У Златиборском округу тренутно се налази 1223 лица у самоизолацији. Највећи број самоизолованих је у Пријепољу 282, а најмање их има Kосјерићу, свега 16.

Након истека самоизолације улице у Прибоју пуне шетача, фото: www.ппмедиа.рс А.Ровчанин

Прибој је некада предњачио у целој земљи по броју самоизолованих грађана са скоро 2000, сада према задњим податцима МУП-а Србије њих има свега 189.

Влада Србије донела је 28. марта одлуку да се све мере изолације са 14 продуже на 28 дана, ова одлука се односила на све држављане Србије као и странце са боравишном дозволом који су ушли у земљу. Свима онима који су добили писмено или усмено обавештење, мера кућне изолације истекла је 11. априла. Тако је у Златиборском округу, са првобитних 5131 самоизолованих, тај број смањен на 1223. За сада је највише самоизолованих у Пријепољу, 282, затим у Ужицу 223 док се Прибој налази на трећем месту, где је 189 самоизолованих. Затим следе Бајина Башта са 129, Сјеница 109, Чајетина 96, Пожега 78, Нова Варош 64, Ариље 17 док се најмање самоизолованих налази у Kосјерићу, укупно 16.

Да је смањен број самоизолованих у граду на Лиму, сведоче и призори са прибојских улица где се примећује знатно већи број људи.

Иначе, од почетка епидемије до данас у Златиборском округу укупно је потврђено 54 случаја инфекције новим корона вирусом (ЦОВИД-19), од тога у Прибоју је пет лица оболело.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.