Туристичка путовања од јуна, за отказана ваучери за зимску или наредну летњу сезону

ppmedia.rs 11. април 2020. године Туризам Коментари

Хургада, једно од омиљених летовалишта људи из Србије, Хургада, једно од омиљених летовалишта људи из Србије, (foto: ppmedia.rs (A. Ровчанин))

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије “Јута” Александар Сеничић изјавио је да је сигурно да до 15. маја неће бити реализовани раније уплаћени туристички аранжмани и да се разматра да прва путовања крену од јуна или од почетка јула.

Хургада, једно од омиљених летовалишта људи из Србије, фото: www.ппмедиа.рс А.Ровчанин

Сеничић је данас за телевизију Прва поновио да за отказана туристичка путовања неће бити могуће добити повраћај новца, али да ће бити понуђени ваучери у истом износу који ће моћи да се искористе већ у току зимске туристичке сезоне.

“Немогуће је да се добије повраћај новца. Све одреднице које закон предвиђа по питању отказивања аранжмана стављене су ван снаге с обзиром да је ванредно стање”, казао је Сеничић.

Он је навео да ће грађани Србије моћи да добију ваучере код исте агенције код које су закљуцили уговор, и у истом износи, које ће моћи да искористе до 1. октобра 2021,  односно у току зимске сезоне, или наредне летње сезоне.

Бета и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.