Варошко здравство остаје под ужичким кровом

ppmedia.rs 08. април 2020. године Друштво Коментари

У старом јату - Дом здравља у Новој Вароши У старом јату - Дом здравља у Новој Вароши (foto: Д. Гагричић)

Оснивају се здравствени центри у Пријепољу и Прибоју.

 Влада Србије донела је Уредбу којом се мења план мрежа здравствених установа. Уредба предвиђа оснивање здравствених центара у Пријепољу и Прибоју, док ће нововарошка и сјеничка здравствена установа остати у идаље у систему Здравственог центра Ужице.

Првобитно решење изазвало је незадовољство у нововарошким и сјеничким домовима здравља, општинским руководствима, као и међу посланицима републичког парламента из овог дела Србије. Затражена је хитна измена дела Уредбе, како је наведено у интересу пацијената са подручја златарског и пештерског краја.

Влада Србије и Министарство здравља прихватили су предлог  директора нововарошког Дома здравља доктора Бранка Поповића, да се из првобитне Уредбе промени одлука којом су се здравствене установе из Сјенице и Нове Вароши, након више од 30 година издвајале из ЗЦ Ужице и припајале будућем Здравственом центру у Пријепољу.

Здравствени центар Пријепоље, који ће чинити Општа болница и Дом здравља, бројаће 170 постеља. Здравствени центар ће бити основан и у Прибоју, а обухватиће Општу болницу Прибој и Дом здравља Прибој, са укупно 110 кревета.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.