Новчана помоћ и намирнице за најугроженије грађане

ppmedia.rs 07. април 2020. године Друштво Коментари

Нова Варош У граду на падинама Златара брину о најугроженијим грађанима током ванредног стања, фото: ppmedia.rs А.Ровчанин

У периоду од 16.марта до данас је подељено преко 2.000.000 динара ( 640 домаћинстава ) у виду једнократних помоћи кроз новчане износе од најмање 3.000 динара, а вишечланим породицама су одобравани и износи већи од 3.000 динара. Kорисници ове врсте помоћи су се изјашњавали да ли желе да подигну новац или да подигну ваучере за набавку намирница, наводе у саопштењу за медије из Општине Нова Варош.

-Овај вид помоћи је доступан свим домаћинствима чија месечна примања не прелазе 20.000 динара, било да се ради о пензионерима или да се ради о другим категоријама становништва (самохрани родитељи, незапослена лица, инвалиди и сви остали). Овај процес ће бити континуиран и у наредним периоду, свим лицима се овај вид помоћи испоручује на кућну адресу помоћу тимова волонтера који ваучере или новац носе директно на адресу свих који су поднели захтеве и јавили се Центру за социјални рад у Новој Вароши. На пружању овог вида помоћи нашим најугроженијим категоријама становништва нећемо стати ни након завршетка ванредне ситуације, већ ћемо тај вид помоћи проводити како до сада, тако и у будућности – стоји у саопштењу.

Нова Варош (foto: ppmedia.rs (A. Ровчанин))

Општина Нова Варош уз помоћ и сарадњу са  Црвеним крстом у Новој Вароши је обезбедила око 250 пакета помоћи основних животних намирница и хигијене свим осталим породицама које не спадају у горепоменуте категорије становништва, а због тренутне ситуације се налазе у проблему. Црвени крст уз сарадњу са општином Нова Варош, и Центром за социјални рад врши доставу ових пакета својим корисницима преко волонтерских служби које су присутне сваки дан на терену.

-Општина Нова Варош ће обезбедити и додатна средства Црвеном крсту уколико буду потребна за додатну набавку основних животних намирница и пакета хигијенски производа који ће бити доступни нашим суграђанима којима се укаже потреба за истим- закључује се у општинском саопштењу за јавност, уз молбу свим грађанима да остану у својим кућама и да предузму све мере против ширења  епидемије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.