Грађани Пријепоља највише поштују забрану кретања, а најмање грађани Новог Пазара

ppmedia.rs 04. април 2020. године Друштво Коментари

Пријепоље Пријепоље (foto: РТС)

Директор полиције Владимир Ребић каже да је 17 полицијских службеника заражено корона вирусом, а око 800 је у самоизолацији. Грађани Пријепоља највише поштују забрану кретања, а најмање грађани Новог Пазара, наводи Ребић.

Владимир Ребић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да су полицајци заражени коронавирусом стабилно.

“Не постоји информација да је неко угрожен. Око 800 полицијских службеника је у изолацији, то је 2,4 одсто службеника, са тим бројем можемо да функционишемо, али се бојимо да се тај број не повећа”, напомиње директор полиције.

Забрана кретања се највише крши у Новом Пазару а најмање у Пријепољу

Рекао је да су до сада 474 особе старије од 65 година ухваћене у кршењу забране кретања и 2.157 грађана млађих од 65. 

“У првих неколико дана било је више кршења, али смо више и толерисали. После смо заузели одлучнији став. У се писала кривична пријава, а у међувремену је постао прекршај за који иде казна од 50-150 хиљада динара. Сви грађани иду у скраћени поступак”, наводи директор полиције додајући да је у петак након 17 часова 170 особа прекршило забрану кретања.

Министарство унутрашњих послова урадило је анализу кршења забране кретања по полицијским управама и то колико грађана на 100.000 становника крши забрану.

Укупан резултат је да у просеку 25 људи на 100.000 грађана крши меру, наводи Ребић.

“Најбоље стање је у Пријепољу где на 40.000 становника шест људи крши забрану, затим Kрагујевац, Сомбор… Најнеповољније је у Новом Пазару где 51 грађанин на 100.000 крши забрану кретања”, наводи указује полиције.

Истиче да је било злоупотреба са дозволама за кретање током забране кретања, те је међу њима и један пекар који је, како каже, кренуо на посао са дозволом и успут опљачкао радњу. 

РТС и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.