Шок у Прибоју: Прва оболела бака из села Кукуровићи којој две године нико није ушао у кућу

glaszapadnesrbije.rs 03. април 2020. године Друштво Коментари

Priboj (foto: Oпштина Прибој)

Први случај корона вируса потврђен је у Прибоју, међутим ради се о ситуацији која још није виђена у Србији, јер је вирус добила старија мештанка села Кукуровићи које се налази на самој граници са Црном Гором и удаљено је око 30 километара од центра општине.

„Ради се о баки којој већ две године нико није ушао у кућу, нити се она где кретала. Син јој је дошао из Београда где је радио на грађевини, и он није имао симптоме вируса, али пошта је бака позитвна, све су прилике да је то прележао на ногама и несвесно пренео вирус. Он није нигде ишао даље из села“, каже мештанин овог села  за РИНУ.

У Прибоју је ово први случај вируса, али и поред тога већ данима је око 2000 људи у самоизолацији, због свакодневних прелазака административних граница са суседним државама, јер се ова општина на Лиму налази на тромеђи између Црне Горе и Србије.

„Код нас је и велики број здравстсвених радника у кућном карантину јер их је систем препознао као собе које су прелазиле у друге државе. Иако као председник општине не видим логично објашњење за ово, чињеница је да оно вероватно постоји. Ми радимо све остало што је у нашој моћи, први смо извршили дезинфекцију свих јавних површина, затворили пијацу и надам се да  ћемо што безболније проћи у овој ситуацији кад се боримо против невидљивог непријатеља“, изјавио је Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

У Златиборском округу тренутно је забележно 15 случејва заразе, поред Прибоја први случај забележен је и у Бајиној Башти, у Новој Вароши евидентирано је још два оболелела што је укупно 4, у Ужицу 3, у Пожеги као и у Чајетини два случаја и у Пријепољу и Сјеници по један.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.