Хуман гест нововарошких привредника

ppmedia.rs 28. март 2020. године Хуманитарне акције Коментари

Бесплатно шију маске за суграђане Бесплатно шију маске за суграђане (foto: ppmedia.rs)

Нововарошки привредници положили су ових дана тест хуманости. Мишко Драгашевић власник предузећа „19 мај“ и Емилија Јелић, власница ТУР „Вила Нана“ , иако током ванредног стања њихове фирме трпе значајне финансијске губитке, покренули су производњу заштитних маски које бесплатно деле својим суграђанима.

У плану је кажу да произведу 5000 памучних маски, до сада су направили две хиљаде, а од тога веће је хиљаду подељено суграђанима. У процесу производње, волонтерски несебично помажу три жене Весна Љујић, Бехија Kоленовић и Зорица Kурћубић.

Mаске дељене полици у Новој Вароши Mаске дељене полици у Новој Вароши (foto: ppmedia.rs)

– Маске делимо јавним предузећима и службама, а сви Нововарошани којима су потребне, могу их преузети код Емилије Јелић у улици Kарађорђева 32 или у радњи 19. мај, улица Раоничке буне 23 – наводе дародавци.

Маске

Током наредне седмице маске ће бити подељене и полицији у Пријепољу. Ови привредници наводе, да ће уколико се укаже потреба за већим бројем заштитких маски, од планираних 5 хиљада, наставити да шију и даље, све док буде било потребе.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.