Телефон 64-373 за помоћ старачким домаћинствима у Новој Вароши

ppmedia.rs Друштво Коментари

Уобичајна гужва на пијаци у Новој Вароши, фото: Варошке новине Уобичајна гужва на пијаци у Новој Вароши, фото: Варошке новине

Старачка домаћинства и хронични болесници моћи ће да од уторка, 17. марта, на телефонски број 64-373 при општинској управи у Новој Вароши , пријаве шта им је потребно од хране и лекова, након чега ће волонтери то купити уместо њих и однети им на кућна врата. Телефонска линија ће бити отворена свакога дана, у времену од 8 до 20 часова.

Ово је само једна од мера коју је донео Општински штаб за ванредне ситуације у Новој Вароши, поводом одлуке државе да се на територији целе Србије уведе ванредно стање због епидемије короне. Из Штаба су апеловали на своје суграђане старије од 65 године, који су и најподложнији зарази, да без преке потребе не излазе из својих домова.

Мада је одлука о увођењу ванредног стања и ограничењу кретања „ризичним групама становништва“ донета синоћ, јутрос су улице у Новој Вароши биле пуне старијих житеља који су пожурили да се намире и обаве друге послове. Пред продавницама, апотекама и банкама формирали су се редови, а гужве је било и на градској пијаци, као и сваки други пазарни дан. Извештаји кажу да је слична ситуација и у другим градовима у Србији.

-Нема места паници. Мада је последњих дана повећана куповина, сви трговински објекти су добро снадбевени основним животним намерницама. Појачаћемо надзор на свим извориштима како не би дошло до прекида у снадбевању водом, а и све друге комуналне службе радиће нормално. Апелујемо на старије особе, као и на хроничне болеснике, да се придржавају препорука и одлука Владе Србије и Општинског штаба, и да свој боравак ван куће сведу на најмању могућу меру- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је данас да пензионери и старији људи нису у довољној мери послушали апел власти да што више буду у својим кућама због чега је Влада одлучила да усвоји додатне мере, након што је закључено да је ситуација са грађанском дисциплином забрињавајућа. Она је најавила да ће о томе разговарати са председником Србије Александром Вучићем.

У Србији је потврђено још седам случајева COVID 19, наводи се на званичном сајту Министасртва здравља, па укупан број оболелих сада износи 55.

Варошке новине


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.