У апотекама несташица маски и средстава за дезинфекцију

ppmedia.rs 16. март 2020. године Друштво Коментари

Ilustracija Ilustracija (foto: ppmedia.rs)

У већини апотека у Пријепољу,Прибоју и Новој Вароши данас је било немогуће купити маске и средства за дезинфекцију, апотеке су без залиха што изазива панику код грађана.

Апотекари кажу да већ пет дана нема маски, а због велике потражње и залихе заштитних рукавица за руке су при крају. Исти случај је са асепсолом и алкохолом. У државним апотекама наводе да за алкохол, постоји нада да стигне већ у току поподнева, међутим то зависи да ли ће дрогерије успети да организују испоруку због ванредног стања. Са друге стране, приватни апотекари кажу да ће маске и дезинфекциона средства  стићи тек у наредна три дана.

У апотекама апелују на грађане да буду одговорни према себи и другима. Ово се не односи само на прописане мере хигијене, већ и на набавку лекова, маски, сапуна и антисептика. Хаотичним куповинама настаје неред и паника која друштву у овом тренутку није потребна.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.