Коки Брод: Тробојком бране светиње

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 23. фебруар 2020. године Друштво Коментари

Тробојка, крстови и порука браћи да нису сами (Фото: Д. Гагричић) Тробојка, крстови и порука браћи да нису сами (Фото: Д. Гагричић)

Омладинци офарбали потпорни зид магистрале и упутили подршку Србима у Црној Гори.

Поруку „Не дамо светиње“, на српској тробојци, исписали су млади на потпорном зиду магистрале у  Кокином Броду у знак солидарности и подршке браћи у Црној Гори, који недељама протествују против црногорске власти и Закона о слободи вероисповести.

Вешта рука академске сликарке Ане Давидовић Вешта рука академске сликарке Ане Давидовић

Калиграфска слова и крстове нацртала је  академска сликарка Ана Давидовић, која је  на Академији СПЦ завршила одсек зидно сликарствио и фрескопис и тек се вратила из  Перта у Аустралији, где је са  колегама одсликала унутрашњост цркве Свете Тројице.

Недељна акција солидарности младих у Кокином Броду Недељна акција солидарности младих у Кокином Броду

Млади су купили фасадну фабру и у недељу  поподне организовали чишћење дела магистале и потпорног зида недалеко од пумпе и раскрснице у Кокином Броду према Новој Вароши. У акцији су учествовали Ана и Ђорђе Давидовић, Огњен Бошњаковић, Петар Богићевић, Драган Бјелић, Немања Пјановић, Вања Поповић и Бошко Дробњаковић. У току радова возачи, у првом реду камионџије, поздрављали су их сиренама и  повицима охрабрења.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.