Конкурс за пријем у војне школе

glaszapadnesrbije.rs 28. јануар 2020. године Друштво Коментари

Конкурс за пријем у војне школе, Фото: ГЗС Конкурс за пријем у војне школе, Фото: ГЗС

Конкурс за пријем у војне школе биће отворен од 1. фебруара до 15. марта. Војна академија примиће 177 кадета на шест студијских програма.

Медицински факултет Војномедицинске академије уписаће 25 кадета на студије медицине, Војна гимназија уписаће 105 дечака и девојчица у први разред, 15 ученика у други разред и 10 ученика у трећи разред. У Средњој стручној војној школи извршиће се пријем 50 ученика оба пола из грађанства.

Конкурси за пријем у војне школе са свим детаљима о условима за конкурисање биће објављени 1. фебруара у магазину "Одбрана" и на веб сајтовима војних школа и Министарства одбране. Представници војних школа већ су кренули по школама са упознавањем ученика о предностима војног позива и условима за упис.

Министарство одбране низом активности промотивног карактера, на телевизијама, радију, у дневним новинама, на својим веб сајтовима и профилима на друштвеним мрежама, штампаним и видео материјалом и гостовањима представника војних школа на телевизијама, свакодневно ће обавештавати ученике и њихове родитеље о томе шта доноси војни позив и како добити место у некој од војних школа за коју су заинтересовани.

По завршетку војних школа полазници добијају сигуран посао са могућношћу сталног стручног и каријерног усавршавања.

ГЗС / Министарство одбране

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.