Пурић демантује председника општине: Председниче, нисте компетентни да коментаришете цене изведених радова

glaszapadnesrbije.rs 20. јануар 2020. године Друштво Коментари

Војко Пурић,Фото: Глас западне Србије Фото: Глас западне Србије

Власник путарске фирме "Сложна браћа Зоран и Неле" Војко Пурић упутио је деманти поводом текста "Грађевинари уцењују општину Нова Варош: На сваком тендеру само једна понуда", објављеног 19. јануара, на порталу Гласа западне Србије, у којем оспорава изјаве председника општине Нова Варош Радосава Васиљевића, тврдећи да је његова фирма конкурисала на већину расписаних тендера, а добијене послове извела у договореним роковима.

У демантију се наводи:

„Моја фирма се јавила на више од 80 посто тендера који се тичу нискоградње у претходној години и већину смо добили. Све добијене послове смо извели у предвиђеном року и без дана кашњења. Такође, изведене послове смо наплатили други дан након фактурисања. Што се тиче саме цене радова, замолио бих председника да ми каже у односу на шта су наши радови скупи.

Мислим да председник није компетентан по том питању да коментарише изведене радове. Нека господин председник узме званичан ценовник ЈП ’Путеви Србије’ од 01.07.2019. године, а тиче се радова на изградњи и модернизацији путева. Отворено тврдим да је вредност наших радова 25 - 30 одсто нижа од званичне цене агрегата евро - дизела и битумена по којима их ми набављамо током 2019. знатно више него у поменутом ценовнику.

Сматрам да је изјава председника непримерена и да је директан удар и на онако слабу привреду Нове Вароши.

А, Ви се господине председниче запитајте да ли ћете расписивати јавне набавке у 2020. години, јер нерасписивањем нећете нашкодити ни мојој, а ни другим грађевинским фирмама, већ овом нашем становништву које ионако живи на рубу егзистенције без основних услова за живот путева и воде”.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.