Доплер радар преко пута “Обућаре”

ppmedia.rs 19. децембар 2019. године Друштво Коментари

Доплер радар постављен на магистрали кроз Нову Варош Доплер радар постављен на магистрали кроз Нову Варош

Пази деца, Смањи брзину – упозоравају возаче бљештећи натписи са два доплер радара на делу магистрале кроз град. Постављени су са обе стране коловоза, изнад пијаца, с циљем да повећају безбедност, пре свега пешака којих је доста на овој деоници.

Доплер радар има облик саобраћајног знака правоугаоног облика, очитава брзину сваког возила које му долази у сусрет и упозорава возаче уколико су направили прекорачење. Надлежни кажу да су показали као најефикасније средство за успоравање саобраћаја. Вредност пројекта је 800 хиљада динара, а финансиран је средствима из општинског буџета, намењених за побољшање безбедности саобраћаја.

-Због техничких потешкоћа за сада ради само доплер радар који упозорава возаче из правца Браношевца, а постављен је преко пута “Обућаре“, на излазу са бензинске пумпе. Други је код „Слоге“ и намењен је возачима из правца Зебиновца и аутобуске станице, и он ће ових дана бити пуштен у рад. Ово је најнепрегледнија деоница кроз град, па пешаци ризикују са сваким преласком, а нарочито су угрожена деца. Са горње стране магистрале је велики број стамбених и пословних објеката због чега је користи доста мештана- каже Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције и јавне набавке општинске управе и помоћник председника општине.

Извор: Варошке новине Ж.Дулановић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.