Иван пирографијом ствара мајсторска дела: Мајк Тајсон се одушевио портретом

glaszapadnesrbije.rs 14. децембар 2019. године Друштво Коментари

Слика која је доспела Тајсону у руке, дело Ужичанина Ивана Ђурића, фото: приватна архива Слика која је доспела Тајсону у руке, дело Ужичанина Ивана Ђурића, фото: приватна архива

Kада је Ужичанин, Иван Ђурић, пре три године одлучио да се бави пирографијом и први пут у руке узео ужарени предмет којим црта по липовој дасци, није ни сањао да ће једног дана, његовим мајсторским делом бити одушевљен и најбољи боксер свих времена - Мајк Тајсон.

„Он ми је одувек био фасцинантан лик. У слободно време сам га нацртао и поставио рад на друствене мреже. Врло брзо уследио је похвални коментар од извесног Ника Нелсона који се представио као боксеров пријатељ, а који је испод фотографије написао да се Мајку много свиђа портрет који сам урадио", започиње причу Иван.

Радови из дневне собе обилазе свет, Иван Ђурић Радови из дневне собе обилазе свет, Иван Ђурић

Након тога, овај уметник, није могао седети миран, желео је проверити да ли је тај човек заиста Тајсонов пријатељ или је у питању нека неслана шала.

„Преко слика на фејсбуку и гуглајући схватио сам да је тај Ник заиста близак са Тајсоном и одлучио сам да окушам срећу. Понудио сам му да слику пошаљем у Америку и пристали су, са тим сто су тражили да доцртам још два слова " ТР", то сам урадио и пошиљка је отишла. Иако је адреса била поприлично меродавна, ипак сам стрепео да ли ће мој рад заиста стићи до Тајсона. Након 15 дана добио сам фотографију на којој Мајк држи моју липову даску и остао сам без текста", прича овај талентовани Ужичанин за РИНУ.

Међутим, славни Американац није прва позната личност која на свом зиду држи дрвену слику направљену у Ужицу.

„Нацртао сам Емира Kустурицу и однео му рад на Мећавник. Поклон му се изузетно свидео, те га је одмах окачио у своју колибу. Његове похвале су ми дале велики елан за даљи рад", рекао је Иван који је пре неколико дана нову слику послао поново преко океана и то познатом реперу Сноуп Догу.

Иванов рад доспео и до чувеног редитеља Емира Кустурице Иванов рад доспео и до чувеног редитеља Емира Кустурице

Иван каже да му за једну слику А3 формата треба око седам дана. Најбоља за рад показала се липова даска, коју врло тешко набавља. Муштерије најчешће проналази преко друштвених мрежа, а жеље страних и домаћих купаца, како каже, много се разликују.

„Срби највише траже иконе и портрете патријарха Павла. До сад сам их урадио сигурно преко тридесет. Са друге стране, Американци и Енглези, највише траже слике својих кућних љубимаца. Претежно су то пси, а нађе се и по нека мачка", изјавио је спретни пирографичар.

Најтраженији Иванов рад је портрет патријарха Павла Најтраженији Иванов рад је портрет патријарха Павла

За разлику од других слика, може се рећи да су ове Иванове, дрвене, скоро па вечне, јер након што их уради он и прелакира, а затим маже уљима, тако да им ни време, сунце и влага не могу апсолутно ништа. Зато, није ни чудо, што је чак и Тајсон пре њега одбио многе који су одлучили да га нацртају и то пошаљу, а као поклон прихватио само српску слику која сада краси боксеров ранч у Америци.

РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.