Резервату природе “Увац” два милиона за чување и унапређење заштићеног подручја

ppmedia.rs 21. новембар 2019. године Друштво Коментари

Белоглави супови - хранилиште у Резервату Увац Резерват природе "Увац" (foto: Раде Прелић)

Министарство за заштиту животне средине доделило је субвенцију од готово два милиона динара Специјалном резервату природе “Увац” намењених за презентацију, чување и унапређење заштићеног подручја на којем станује белоглави суп.

У Србији је проширена територија под заштитом на близу 8 посто њене територије, и до данас проглашено преко 460 заштићених подручја, од чега 83 заштићена подручја од националног значаја (са И режимом заштите). Додељене субвенције, помоћи ће у спровођењу програма и мера заштите како у раније заштићеним, тако и у новопроглашеним заштићеним подручјима. Ове и претходне године проглашено је нових седам заштићених подручја, а до краја године очекује се доношење још седам нових уредби о заштити.

Директорка  Миљка Дучић потписала уговор o додели субвенција Директорка Миљка Дучић потписала уговор o додели субвенција (foto: Раде Прелић)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.