Ко је укинуо спортске приредбе поводом Дана општине?

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 06. новембар 2019. године Друштво Коментари

Само после две године надметање избачено из календара Спортског савеза? Само после две године надметање избачено из календара Спортског савеза? (foto: Приватна архива)

Изостао турнир или бар једна утакмица, иако се за спорт издваја 22 милиона динара?! Спортисти и грађани чекају одговор власти и Спортског савеза.

Ко  је укинуо спортске сусрете поводом  овогодишњег Дана општине Нова Варош –  1. новембра?  Зашто је празник у славу и част ратника,  међаш којим се обележава дан кад су 1912. године ослобођени Нова Варош и Стара Србија од петовековног турског ропства – лишен  турнира или неке друге спортске приредбе?

На ова питања би грађанима, спортистима, спортским радницима и клубовима  требло да одговоре представници власти и Спортског савеза у Новој Вароши – јавним саопштењем или на конференцији за медије. Да не би било нагађања и шпекулација? 

Ваља подсетити да је на обогаћивање  програма активности поводом 1. новембра,  одуживање дуга и укључивања спортиста у празник свих грађана последњих година  у више прилика  локалну управу, клубове и Спортски савез подсећало Удружење  потомака ратника 1912-1920. године „Војвода Петар Бојовић“. Иницијатива је прихваћена пре две године, када је, поред осталог, организовано и надметање рукометаша „Златара“ и  „Металопластике“. Тада  је и  најављено да  овакве или сличне спортске приредбе улазе у календар Спортског савеза и да ће постати традиција.

Обећања и наде су се, на жалост, изјаловиле. Уочи Дана  општине из више извора су, истина незванично, стизали  одговори: нема ништа од утакмица због сукоба у Спортском савезу, подела на два табора или две-три интересне групе, те да нема средстава (иако се за спорт  издваја 22 милиона динара). Помињала се и незаинтересованост организатора прославе и неодостатак договора у владајућој коалицији.

Зашто се ћути о сукобима  и поделама на таборе и интересне групе? Зашто се ћути о сукобима и поделама на таборе и интересне групе? (foto: Приватна архива)

Потезан је и изговор  да нема где да се играју утакмице  пошто се реновира сала основаца, а  градско-школска дворана је пребукирана терминима. С друге стране, како тврде поједини спортски радници, балон сала на Златару није завршена, јер је, због неквалитетних радова,   уклоњен под, а на бетону се не може играти. Они и траже одговоре зашто власт о овом случају ћути и крије  податке о трошковима градње, отезању радова?

Треба имати на уму да је било лепих дана,  да су прогнозе времена биле извесне, те да су се спортски сусрети могли организовати на  отовреним игралиштима, па и неколико дана пре празника и касније. То је, уосталом, пракса  у низу градова, где нема изговора о недостатку терена и термина или да би сусрети угрозили лигашка такмичења.

Хоће ли неко за несхватљив пропуст полагати рачуне, бар у данима изборне кампање, која се захуктава? И до када  да  у спорту ведре и облаче појединци који гледају уске интересе, а не и друштвену потребу и обавезу укључивања младих у шири спектар активности?!

Да ли укључивање спортиста у обележавање   Дана општине, који је у уређеним срединама  празник свих грађана,  треба да зависи од страначких уверења, политикантских ставова, личних ћефова, интереса,  бахатости,  удворичког менталитета ...?! 

И зашто се о овоме  не оглашавају,  у првом реду,  локални медији, као и они који са њима из народне касе добијају 5,5 милиона за јавно информисање, а и још по које милионче за рекламу или наручене емисије?! Или им је то награда за маркетинг  и ћутање, као и у низу тема и повода...?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.