Милијарду динара за путну инфраструктуру у Новој Вароши

ppmedia.rs 21. октобар 2019. године Друштво Коментари

Посета министарске Зоране Михајловић Новој Вароши Посета министарске Зоране Михајловић Новој Вароши (foto: ppmedia.rs (A. Ровчанин))

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је у понедељак заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем општину Нова Варош и са руководством општине разговарала о инфраструктурним пројектима, али и унапређењу родне равноправности.

Михајловићева је том приликом истакла да су за четири године у рехабилитацију путне инфраструктуре у Златиборском округу уложене 3,2 милијарде динара, те да ће у овој и наредној години у одржавање друмске инфраструктуре у Новој Вароши бити уложено близу једне милијарде динара.

– Поред путева, данас смо разговарали и о енергетској и комуналној инфраструктури у овом крају. Моја порука вама је да сачувате Златар, да не буде као Златибор. Нека се не наљуте Златиборци, али да буде лепши од Златибора, да остане уређен, а да доведе нове туристе – рекла је она.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да приступ да министарства преселе своје канцеларије у општине ван Београда карактерише ову Владу која не прави разлику између малих и великих градова.

Zorana

– Имамо изузетну сарадњу са опшином. Успоставили смо квалитетну спортску и омладинску инфраструктуру и обновили већину спортских терена. Циљ нам је да подигнемо спортске капацитете општине како бисмо даље развијали и спортски туризам – рекао је Удовичић.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, захвалио је потпредседници Михајловић, рекавши да је састанак био конструктиван и успешан у циљу стварања модерне и лепе Нове Вароши.

Зорана

– Нова Варош је стратешки опредељена за развој туризма. То није могуће без развоја инфраструктуре и кренули смо у реконструкцију и изградњу више путних праваца. Пре свега пут од Браношевца до Златара, а следеће године и кружног тока, пута од Шпилова до Ивањице, Kокиног Брода до Јармовца, али и Kарађорђеве улице у граду – рекао је он.

– Са својим сарадницима сте на терену и заједно решавамо проблеме. Радимо доста на инфраструктури како би Златар, Прибојска бања и Златибор били део једне туристичке понуде. У сусрет нам иде и Kоридор 11, не чекамо скрштених руку, већ сами стварамо услове за бољу будућност – рекао је Јањушевић.

Потпредсеница Владе приликом посете општини Нова Варош присуствовала је и отварању канцеларије за родну равноправност ове општине.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.