Васиљевић: Нећу да нам млади одрастају у коцкарницама и кафићима, већ на спортским теренима

glaszapadnesrbije.rs 19. октобар 2019. године Друштво Спорт Коментари

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић са децом из Вионика на новом терену, фото: ГЗС Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић са децом из Вионика на новом терену, фото: ГЗС

Општина Нова Варош већ дужи низ година издваја значајна средства за спорт, тако је било и ове године јер је из буџета опредељено 22 милиона динара. Локална самоуправа препознала је потребе деце и младих и колико је за њих оваква инвестиција значајна.

После Кућана и Петловца, Вионик је треће нововарошко насеље у којем је ове године саграђен терен за мале спортове, намењен рекреативцима.

„Прошле године смо направили пет спортских терена ово је шести у приградском насељу Вионик, који је коштао око шест милиона динара. Пошто смо општина која жели да се равномерно развија на читавој територији, схватили смо да наша деца овде нису имала могућности да одрастају као деца у граду и проценили смо да је једна од важнијих инвестиција управо спортски терен који је било не замисливо направити у овом насељу јер нема квадрата равне површине“, каже председник општине Радосав Васиљевић.

Одрастање на спортским теренима а не у кладионицама и кафићима, фото: ГЗС Одрастање на спортским теренима а не у кладионицама и кафићима, фото: ГЗС

Управо захваљујући првом човеку општине и његовој иницијативи овај терен је данас у функцији. Опремљен је за мали фудбал, кошарку, рукомет.

„Ја сам дошао овде пре две године, сликао се са два малишана у трави до колена. Захваљујем се власнику парцеле јер нам је изашао у сусрет да направимо деци спортски терен да се не ломе по степеништу. Пројекат је обухватио површину коју смо имали, ограда, потпорни зидови, кош и све могућности за децу, да омладина борави овде, да детињство и младост не проводе у коцкарницама и кафићима“ , наглашава Васиљевић и додаје да ће локална самоуправа наставити са пројектима који су далеко већи од овог.

„Имамо подршку државе и сигуран сам да Нова Варош више неће бити у блату и паучини у ком је била дуго година. Радимо и фудбалски стадион за висинске припреме на Златару на 1.200 метара надморске висине. Радови су у пуном јеку, Путеви Пазар су задужени за тај посао и очекујемо завршетак следеће године када ћемо бити домаћини 57. МОСИ игара у Новој Вароши“, истиче председник општине.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.