Економско оснаживање жена на селу - тема дводневног семинара у Новој Вароши

ppmedia.rs 18. септембар 2019. године Друштво Коментари

Жене Нова Варош

Савет за родну равноправност општине Нова Варош у петак и суботу организује дводневни семинар на тему „Економско оснаживања жена на селу“. Тренинг едукација, прва је активност у оквиру пројекта који финансира Агенција уједињених нација за родну равноправнност (УН Wомен).

– Први тренинг семинар има за циљ да скрене пажњу женама како да се економски оснеже, било да се баве пољопривредом или неким другим пословима. Предавање заинтересованим кандидатима одржаће лиценцирани предавачи, међу којима је и Тијана Секулић из Бизнис асоцијације Wомен Сербиа – каже председница Савета за родну равноправност у Новој Вароши Гордана Kхоитар.

Након овог семинара до краја године, биће одржана још једна серија едукација на којима ће жене имати прилику да се више упознају о томе како да сертификују своје производе, брендирају их и маркетиншки боље пласирају на тржишту.

Иначе, нововарошки Савет за родну равноправност је добио пола милиона динара за реализацију овог пројекта намењеног економском оснаживању жена из руралног подручја.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.