Вода из градског водовода исправна за пиће

ppmedia.rs 08. септембар 2019. године Друштво Коментари

Nova Varoš (foto: zlatarinfo.rs)

Вода из градског водовода у Новој Вароши је хигијенски исправна и може се без бојазни користити за пиће. То тврде у Kомуналном предузећу „3. септембар“ демантујући гласине са друштвених мрежа које су последњих дана узбуниле јавност у граду на падинама Златара.

Према тврдњама једне  Нововарошанке, изнетим на Фејсбуку, у градском водоводу је пронађена бактерија ешерихија коли, али се загађење крије од грађана.

-То једноставно није тачно. Градска вода је исправна и за пиће, што показује и последњи извештај надлежног Завода за јавно здравље из Ужица, урађен на основу анализе узорака узетих 29. августа на четири контролна места која покривају цео град. Узорци од 2. септембра се још увек обрађују, али нема сумње да ће и они бити исправни – каже Сузана Шуљагић, директорка Kомуналног предузећа „3. Септембар“.

Житељи Нове Вароши сматрају да је вода коју користе из градских славина исправна и да разлога за бригу немају. 

– На друштвеним мрежама може да пише ко шта хоће. Вода коју пијемо исправна је за пиће у то сам уверен – каже Милош Боранијашевић.

Kако би демантовали гласине, комуналци су на свом званичном сајту објавили резултате последњих анализа, у којима стоји да су сви узорци воде узети у прошли четвртак хигијенски исправни. Узорци који су анализирани узети су у Дечијем вртићу „Паша и Наташа“, месари „Туцовић“ и РХ Центру „Златар“, као и на постројењу Шапоњића врело у Дражевићима.

ПП Медиа и Варошке новине

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.