Надметање делија планине

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 24. јун 2019. године Друштво Коментари

Одмериће снагу и спретност - села припремају екипе на косидби и у шуми Одмериће снагу и спретност - села припремају екипе на косидби и у шуми (foto: Д. Гагричић)

„Осми сусрета златарских села“ на Ивањдан, на вису Џаде.

 „Осми  сусрета златарских села“ - такмичење у старим чобанским играма и   вештини дрвосеча одржаће се на  Ивањдан, 7. јула,  на вису Џаде,  у Мушковини, недалеко од Сувог  бора.

Екипе ће се надметати  у  бацању камена с рамена, вучењу кличка, скоку у даљ и  трчању,  а одмериће снагу  и  спретност  у  стругању балвана, надвлачењу конопца , као и  у малом фудбалу и одбојци. Такмичиће се и рабаџије Златара, Босања и околних планина у извлачењу трупца воловском запрегом. 

Највеће интересовање влада за такмичење рабаџија Највеће интересовање влада за такмичење рабаџија

На фудбалском турниру се очекује киша голова На фудбалском турниру се очекује киша голова

Такмичење на вису Џаде и   раскрсници златарских путева   почиње у  недељу , 7. јула,  у 9 сати, а учеснике и посетиоце забављаће трубачки оркестар.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.