Мирис завичаја

zlatarinfo.rs ( А.Вуковић) 11. јун 2019. године Друштво Коментари

Мирис завичаја

„Мирис завичаја”, друга књига песама шеснаестогодишњег Боривоја Илића из Негбине представљена је прошле недеље у Краљеву где овај дечак похађа други разред средње Шумарске школе.

– У књигу је уткана љубав према завичају. Све је у знаку живота на селу, између орања, сетве и косидбе и славе, свадбе и сахране. Љубав према родном крају и успомене из детињства су моја главна инспирација. У мојим песмама осликавам природу златиборског и нововариског краја, уз мотиве традиције, села и љубави на зеленим пропланцима – каже Боривоје Илић. 

Детаљ са песничке вечери Детаљ са песничке вечери

Прва његова књига „Ој Негбино родни крају” коју је објавио имала је сличну тематику, биле су ту завичајне, љубавне, породичне, обичајне и празничне песме. И тада га је, причао нам је, мотивисало све оно старо и помало заборављено. 

Аутор књиге , Боривоје Илић Аутор књиге , Боривоје Илић

– Нисам сигуран да ли ћу се у будућности бавити поезијом. Наравно,ово радим из хобија, али у обе књиге је стало моје срце – поверава нам млађани Боривоје.

На песничкој вечери у Дому ученика у Краљеву књигу је уз самог аутора, представила и Ирена Савић, његова професорка српског језика. Други ђаци из дома, читали су његове стихове, свирали гусле и певали изворне песме. Наравно, међу гостима су били и Боривојеви родитељи који су стигли из Негбине, али и родбина из Нове Вароши, а Краљевчанима је представљена и богата трпеза златарског краја.

Боривоје Илић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.