Прибој: Умало да убију бившег полицајца, па пуштени

ppmedia.rs 03. јун 2019. године Друштво Коментари

Тужилаштво није поднело пријаву против преступника, фото: Новости Тужилаштво није поднело пријаву против преступника, фото: Новости

Бившег полицијског инспектора у Прибоју, сада инвалидског пензионера, бесомучно су, у суботу увече, из чиста мира, пребила двојица младића, иначе одраније добро позната органима гоњења. Радована Мисаиловића (65), вишеструки преступници Лука K. и Игњатије K. крвнички су, док је шетао поред Лима, ударали по глави и телу док није изгубио свест.

Мисаиловић је добио тешке повреде, а након указане помоћи у прибојској болници, послат је у Ужице на даље лечење. Иако су виновници напада откривени, тужилаштво се изјаснило да „није било основа за предузимање кривичне одговорности по службеној дужности“, те су они пуштени на слободу!

Његов син Божидар, иначе и сам инспектор за сузбијање наркоманије у Полицијској станици Прибој, за “Новости” каже да никако не може да разуме такву одлуку тужилаштва, и да је забринут и за своју и за очеву безбедност.

– Сматрам да је мотив напада двојице преступника управо посао којим се бавио мој отац, а сада се бавим и ја – истиче Божидар. – Реч је о момцима против којих се води више поступака због поседовања наркотика и бахатог понашања. У више наврата сам радио на случајевима где су уплетена обојица. Очекивао сам да буду задржани у притвору, а уместо тога тужилаштво се изјаснило да нема елемената кривичног дела, што је просто невероватно. Овим је угрожена безбедност целе моје породице – са револтом наводи млађи Мијаиловић.

У ноћи када му је отац претучен, Божидар је био на дужности, а према његовим речима, све се десило у мрачном делу лимског кеја где се шетао његов отац Радован. Ова двојица су седели на клупи, потом су пензионисаног полицајца упитали: “Шта ту радиш”, а онда мучки навалили да га туку, прича нам Мисаиловић млађи:

– И мени је у више наврата био оштећен приватни аутомобил, бушене су гуме и ломљена стакла, али нисам те случајеве пријављивао. Сматрао сам да је апсурдно да пријављујем те нападе, а ја сам полицајац који брине о безбедности грађана. Међутим, после пребијања мог оца, мислим да је и мени живот угрожен.

Kрајем прошле године у Прибоју је усред бела дана претучен полицајац у центру града, тако да овај случај није први у граду на Лиму.

Брутално пребијање бившег полицајца изгледа да није забринуло локално тужилаштво. Портпаролка Основног јавног тужилаштва из Пријепоља, Јасминка Бошковић, истакла је да у нападу који се догодио није било елемената кривичног дела које се гони по службеној дужности. Она је додала да за овај напад може да се поднесе приватна тужба.

Новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.