Почиње реконструкција ОШ “Живко Љујић” у Новој Вароши

glaszapadnesrbije,rs 17. мај 2019. године Друштво Коментари

Основна школа "Живко Љујић" Основна школа "Живко Љујић" (foto: zlatarinfo.rs)

Основна школа “Живко Љујић” биће комплетно реконструисана, и то о трошку државе јер је Владина канцеларија за јавна улагања за ту намену издвојила 490 милион динара. Тренутно се износи намештај и остали школски ентеријер, након чега крећу радови.

Због тога ће део ђака ове школе наставу убудуће похађати у објектима Средње школе Нова Варош.

“Настава за средњошколце одвијаће се у једној, и то само првој смени. Она се завршава у 14 часова након чега нам остају слободне просторије у које ћемо примити четири одељења ученика осмог разреда и два одељења седмог разреда, уступили смо ту зграду као и кабинет информатике, а настава физичког васпитања одржаваће се у фискултурној сали. Ту смо и за све остало што треба”, изјавила је Бранка Ракоњац директорка Средње школе у Новој Вароши.

Ристо Поповић, директор ОШ “Живко Љујић”, истиче да ће радови трајати осам месеци и да је пресељење ђака био једини начин да се она успешно спроведе у дело.

“Очекујеми разумевање родитеља и солидарност ученика и наставника. Ово је био једини период кад смо могли одрадити реконструкцију, а да најмање узмемо школских дана. Обухватићемо део другог полугодишта, летњи распуст и део почетка следеће школске годне. Реконструкција зграде је неопходна, па вреди чекати јер ћемо добити нову, модерну образовну установу у нашој општини”, каже Поповић.

Ристо Поповић, Радосав Васиљевић и Бранка Ракоњац, фото: ГЗС Ристо Поповић, Радосав Васиљевић и Бранка Ракоњац, фото: ГЗС

Шта ће све обухватити реконструкција школе појаснио је председник општине Нова Варош, Радосав Васиљевић.

“ Овај пројекат смо чекали дуги низ година, иако реметимо наставу поносни смо на то што смо успели од владине канцеларије да добијемо новчана средства за комплетну реконструкцију. То подразумева промену крова, термо фасаде, промену столарије, подова плочица, радијатора и комплетне опреме а то све није ни мало лак посао. После реконструкције имаћемо нову школу и ми се са тим поносимо, не сматрамо да је то трошак већ огромна капитална инвестиција”, нагласио је Васиљевић.

Иначе од понедељка 13. маја настава се изводи се по новом режиму и то за разреде V/1 , V/2, V/3, V/4 , VI/1, VI/2, VI/3, VI/4, VII/1 и VII/2 настава ће се изводити у учионицама старе школске зграде ОШ,,Живко Љујић’’, док је настава за разреде VII/3, VII/4, VIII/1, VIII/2, VIII/3 и VIII/4 у учионицама бивше Техничке школе. Због радова на санацији и адаптацији нове школске зграде они ће часове имати само у другој смени која почиње у 14 сати.

Због скучености привременог простора настава ће за све предмете бити учионичког типа, изузев наставе информатике која ће се за све разреде одржавати у кабинету информатике у бившој Техничкој школи.

ПП Медиа / ГЗС / ЗлатарИнфо

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.