Бесплатни прегледи коже у 24 града у Србији

ppmedia.rs 26. април 2019. године Друштво Коментари

Фото: Илустрација Фото: Илустрација

Удружење дерматовенеролога Србије је најавило да ће и ове године, у оквиру кампање Еуромеланом, организовати бесплатне прегледе грађана у 24 града Србије и у 49 државних и приватних здравствених установа.

У сарадњи са Иновационим центром Електротехничког факултета направљена је веб апликација са упитником који открива особе који имају повишен ризик за настанак рака коже и усмерава их на заказивање бесплатног прегледа 13. маја у једној од дерматолошких установа широм Србије. 

Од 22. априла до 3. маја заказивање прегледа биће могуће путем веб странице www.еуромеланоа.орг/сербиа, а од 6. до 8. маја од 8.00 до 20.00 часова путем бесплатне телефонске линије на број: 0800 222 888

Kампања Еуромеланом је званична медијска кампања Европског удружења за дерматолошку онкологију и Европске академије за дерматологију и венерологију, а спроводи се под покровитељством Министарства здравља Србије. 

Усмерена је на подизање свести о заштити коже од УВ зрачења и раном откривању меланома и других облика рака коже, а мото овогодишње кампање је “Борба са раком коже почињен у твојој глави”.

Бета

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.