Свечано отворена грађевинска сезона у Новој Вароши

glaszapadnesrbije,rs 26. април 2019. године Друштво Коментари

Симболично полагање камена темељца, фото: ГЗС Симболично полагање камена темељца, фото: ГЗС

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић положио je камен темељац за почетак радова на реконструкцији Трга војводе Петра Бојовића. Према речима председника општине, осим овог пројекта у граду подно Златара радиће се и други грађевински пројекти. Полагању камена темељца присуствовала је и представница министарства привреде Бранка Бајчетић.

“Министарство је за овај, нама веома значајн пројекат, определило 20 милиона динара и без њихове помоћи тешко да би смо сами ово урадили. Домаћинским пословањем из општинског буџета успели смо да издвојимо 35 милиона, како би коначно ово место које је стожер општине Нова Варош претворили у најлепши трг у Србији”, казао је Васиљевић.

Први човек општине је истакао да ће радови бити завршени у року од 75 дана, односно крајем јула када почиње и најзначајнија општинска манифестација “Златар фест”.

Руководилац општинског одељења за инвестиције Дејан Грбић је прецизирао да пројкат реконструкције Трга подрзумева комплетну замену подземних инсталација, израду насипа на пројектовани ниво постојећег трга, израду кампада од бетона и пешачких стаза, паркинг простора дуж улице која води до вртића, као и улица Светог Саве и Солунских бораца. Такође у оквиру овог пројекта планирано је поплочавање и израда фонтане као и три локације за на којима ће бити постављени објекти за туристичке и угоститељске намене. Према његовим речима у наредном периоду биће урађено и поплочавање простора за клизалиште.

Радови Фото: ГЗС Фото: ГЗС

Што се тиче осталих значајних пројеката Грбић је истакао да су поједини већ кренули у реализацију као што је улица код Трикотаже и паркинг простор код аутобуске станице.

“Ради се и у улици Вранешки пут као и неколико паркинга у самом граду. Ускоро креће реализација потписаних уговора из прошле године за радове у месним заједницама, реконструкција основне школе ’Живко Љујић’ у вредности од 490 милиона динара, пословна зона Браношевац а у завршној фази је препројектовање пута Браношевац - Златар којим је сада предвиђен и кружни ток”, рекао је Грбић.

“Очекујемо да реконструкција трга и израда хидрантске мреже у пословној зони на Кокином Броду буду завршени у току ове грађевинске сезоне, док ће у школи већи део посла бити завршен овегодине, али комплетан завршетак радова реално је очекивати идуће, као и изградњу пута са кружним током”, закључио је Грбић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.