Mala školska olimpijada okupila oko 500 mališana (video)

RINA / ppmedia.rs 25. април 2019. године Друштво Коментари

Najmlađi učesnici Male školske olimpijade foto Najmlađi učesnici Male školske olimpijade foto (foto: RINA, A. Rovčanin)

U gradu na padinama Zlatara održana je “Mala školska olimpijada”. Na dva improvizovana poligona, u tri discipline nadmetalo se skoro 500 osnovaca u jednoj od najmasovnijih dečijih manifestacija u Zlatiborskom okrugu, koja se petu godinu za redom održava.

Direktorka OŠ “Dobrosav Dobrica Rajić” iz Bistrice Milada Dragašević pozdravila je učesnike i poručila da ne dozvole da ih savremene tehnologije i društvene mreže odvajaju od sporta, prirode i aktivnosti .

“Rana naučna istraživanja pokazuju da bavljenje sportom kod dece podstiče odgovorno socijalno ponašanje, bolji školski uspeh, usvajanje moralnih vrednosti i navike zdravog življenja. Učešće u ekipnom sportu uči decu timskom radu, samodisciplini,odgovornosti, toleranciji i drugarstvu, razvija veštine suočavanja i savladavanja problema , uči istrajnosti i poštovanju autoriteta, razvija radne navike i jača karakter, samopoštovanje i samopouzdanje”, rekla je Milada Dragašević za RINU. Ona je takmičarima poželela da budu fer igrači.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Ljubivoje Vranić pozdravio je učesnike sportiste i roditelje koji su svojim prisustvom dali podršku “ Maloj školskoj olimpijadi “ koja najavljuje 57 MOSI igre koje će biti održane 2020 godine, a meštani ovog kraja imaće priliku da se pokažu kao dobri domaćini.

Inače, zbog svečanog defilea, u opštini Nova Varoš na snazi je bio poseban režim saobraćaja.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.