Почиње пролећно чишћење града

glaszapadnesrbije.rs 09. април 2019. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: сајт града Ужица)

Ужице: Чланица Градског већа задужена за екологију, Дуња Ђенић, најавила је за данас почетак пролећне акције чишћења града, саопштено је на званичном сајту града Ужица.

Ђенићева је истакла да ову акцију Град спроводи с пролећа већ дужи низ година и позвала суграђане да се укључе и да се ослободе кабастог и зеленог отпада у наредним данима.

„Циљ нам је да грађани искористе у највећој могућој мери ову недељу када имамо повећане капацитете за одвожење кабастог отпада, како бисмо смањили те количине у неком каснијем периоду“, рекла је Ђенићева и истакла да акција траје од уторка 9. априла до недеље 13. априла.

Дуња Ђенић

„Субота нам је главни дан и тада ћемо имати организовано сакупљање и одвожење кабастог отпада. Носаилац акције је ЈКП Биоктош коме ће и ове године као и претходних, помагати сва остала градска јавна предузећа, свако у складу са својим могућностима и капацитетима“, навела је Ђенићева.

Грађани кабасти отпад могу одлагати поред постојећих контејнера као и на осам локација у граду где ће бити постављени велики кошеви: Алексића мост, Медино брдо, Пора (код игралишта), код стадиона, Бело гробље, Турица, Трг Светог Саве и Севојно.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.