За медије – 4,8 милиона динара

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 05. април 2019. године Друштво Коментари

Највећа до сада издвојена сума за информисање грађана (Фото: Д. Гагричић) Највећа до сада издвојена сума за информисање грађана (Фото: Д. Гагричић)

Расписан конкурс за пројекте јавног информисања, рок - 24. април

Општина Нова Варош у петак је расписала јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање јавног интереса у области јавног информисања у 2019. години. Конкурс је објављен на  порталима Општине (novavaros.rs ) и Удружења новинара Србије (uns.org.rs) и у „Варошким новинама“.

За  пројекте штампаних, радио, ТВ и електронских медија буџетом је опредељено 4,8 милиона динара (лане  три милиона).  Најмања  сума која се додељује је  100.000 динара, док је најећи износ 2,4 милиона динара.

Пројекти који се предлажу, како је наведено у конкурсу, треба да су намањени  информисању становника Општине Нова Варош о збивањима  на локалном новоу – о раду општинских органа, зби вањима у образовању, здравству, култури, уметничком стваралаштву, спорту, туризму,привреди,  пољопривреди, предузетништву, те о људским правима, заштити животне средине, заштити деце и омладине, физичкој култури, развоју демократије, унапређивању правне и социјалне државе, информисању особа са инвалидитетом и мањинских група.

Незаобилазне ставке у конкурсу су  истинито, правовремено, непристрасно и потпуно информисање  грађана. Медији могу учествовати само са по једнимн пројектом до 24. априла, а утврђени су критеријуми за оцењивање садржаја и значаја пројеката. Председник Општине именоваће чланове комисије из реда медијских радника и стручњака за медије, а на основу предлога новинарских и медијских удружења. Решење о додели срдстава доноси се  у року од 90 дана од завршетка конкурса.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.