Ценовник за све активности у Резервату "Увац"

ppmedia.rs 01. април 2019. године Туризам Коментари

Увачко језеро Увачко језеро (foto: zlatarinfo.rs)

Влада Србије потврдила је одлуку о накнадама за коришћење заштићеног подручја Специјалног резервата природе “Увац”, па ће се плаћати како за обављање делатности, постављање викендица и других објеката, употребу возила на моторни погон, одржавање манифестација и активности, коришћење имена и знака, и посету овом подручју.

За објекте туристичких услуга накнада је 10.000 динара годишње, као и за марине и сидришта, док су накнаде за излетнички бродић 30.000, а за чамац до девет метара за сопствене потребе и глисер 25.000 динара годишње.

Накнада по лежају у угоститељским објектима је и до 1.200 динара, киосци за штампу ће се плаћати 4.500, а станице за откуп производа 6.500 динара годишње, док је годишња накнада за постављање машина за резање грађе 100.000 динара.

Годишња накнада за производњу електричне енергије у хидоелектрани је 3.600 динара по хектару водоакумулације, а за минихидроелектране износи 150.000 динара по објекту, док је накнада за хелидром 200.000 динара.

На Увцу се наплаћује и снимање филмова а најскупље је снимање рекламних филмова што кошта 20.000 динара дневно, док је накнада за постављање билборда 35.000 динара по м2.

За сваки квадратни метар викендице, виле и других објеката за породични одмор годишње се плаћа 120 динара, а ако су објекти на води накнада је 1.200 динара по квадратном метру, док се за камп приколице и кампере годишње плаћа 3.800 динара.

Организатори спортских, туристичких и културних манифестација плаћаће накнаду од 25.000 динара дневно, док ће дан ауто-мото приредби коштати 45.000.

Приходи од накнада, наводи се у одлуци, припадају управљачу Специјалног резервата природе “Увац”, а користе се за његово унапређење и заштиту.

Тањуг

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.