Ариље купује ракете

glaszapadnesrbije.rs 26. март 2019. године Друштво Коментари

Општина издваја 4,5 милиона динара за ПГ ракете Општина издваја 4,5 милиона динара за ПГ ракете (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Спремно дочекују противградну сезону,а 22 стрелца ће из буџета СО добити по 36.000 динара.

Након расписане јавне набавке општини Ариље је испоручено 130 противградних ракета , рекао је за Глас западне Србије председник СО Драгиша Терзић.

Он је истакао да је локална самоуправа издвојила 4, 5 милиона за куповину ракета , а од државе ће добити још 34.

“На територији општине имамо 11 противградних станица и мислим да је то сасвим довољан број противградних ракета с обзиром да смо прошле године купили у првој набавци 100 ракета, па смо морали да расписујемо још једну јавну набавку с обзиром да је било доста градобитних дана”, мишљења је Терзић.

Он сматра да ће сада са 164 ракете сигурно покрити период од 15. априла до 15. октобра колико траје противградна сезона.

“Из буџета је издвојено 1, 5 милион динара за противградне стрелце којих је укупно 22 и они ће од општине добити по 36 хиљада динара плус остале принадлежности које обезбеђује држава”, закључио је Терзић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.